100 постатей до 100-річчя СумДПУ

2024 РІК – РІК 100-РІЧЧЯ СУМДПУ ІМЕНІ А. С. МАКАРЕНКА ТА НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ.

Свій ювілей СумДПУ імені А. С. Макаренка зустрічає як визнаний в Україні провідний заклад вищої освіти, який має непересічні здобутки, унікальну історію, великі традиції та є невід’ємною частиною науково-педагогічної, інтелектуальної та культурної історії України.

У літописі університету – інтелектуальні звершення десятків видатних особистостей, які натхненною працею, науковими здобутками та активною громадянською позицією творили нові перспективи української освіти, науки і культури.

100 років… Дата вагома та відповідальна. Привід підбивати підсумки. До ювілею рідної Alma mater Наукова бібліотека розпочинає віртуальний проєкт «ОСОБИСТОСТІ епохи СумДПУ». Протягом року на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook будемо презентувати листівки #100 постатей до 100-річчя СумДПУ.

Новий проєкт покликаний відтворити історичний шлях нашого університету через людей, для яких він став долею, а вони – творцями його слави. Він про історію і сучасність, традиції і перспективи – про Сумський педагогічний і його славний шлях довжиною у 100 років.

Відкриває наш проєкт ректорський корпус Сумського педагогічного – особистості, які впродовж століття були лідерами великої освітянської родини, організаційною силою його поступу до вершин загальнонаціонального та міжнародного визнання.

Життя університету продовжується і дуже важливо, щоб у вдячній пам’яті нащадків збереглися події й імена тих, хто багато років, а то й усе життя присвятив благородній справі підготовки вихователів майбутнього нашої нації.

Маємо надію, що проєкт «ОСОБИСТОСТІ епохи СумДПУ» буде цікавим не тільки для університетської спільноти, а й стане гарним подарунком усім небайдужим до минулого й сьогодення провідного закладу педагогічної освіти Слобожанщини.

Отож, продовжуймо писати історію СумДПУ для прийдешніх поколінь!