Знакова постать української літератури

13 березня святкує свій 60-річний ювілей один із найвідоміших у світі сучасних українських письменників, співзасновник і «патріарх» літературної групи Бу-Ба-Бу (Бурлеск-Балаган-Буфонада) – Юрій Андрухович.

У художньому доробку письменника книги «Рекреації», «Московіада», «Перверзія», «Таємниця», «Лексикон інтимних міст», «Коханці Юстиції» тощо. Його тексти перекладено англійською, німецькою, польською, французькою, шведською, іспанською та багатьма іншими мовами. Лауреат премії Гердера, премії Ганни Арендт, Ляйпцизької книжної премії, отримувач «Медалі Ґете», переможець премії «Книга року BBC» (української служби) 2018 року.

Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході.

Наукова бібліотека пропонує ознайомитись з віртуальною літературною візиткою «Постмодерністський дискурс Юрія Андруховича».

Усіх зацікавлених запрошуємо до абонементу художньої літератури (108 аудит.), де можна ознайомитись з творчістю Юрія Андруховича (тематична викладка «Мистецький код Юрія Андруховича») та обрати книгу до смаку. Чекаємо на вас!