Запрошуємо на вебінари від Clarivate

Шановні науковці СумДПУ імені А. С. Макаренка!

З 7 по 11 червня запрошуємо вас та ваших колег долучитися до вебінарів від Clarivate. Серія вебінарів охоплює п’ять тем. Щодня пропонується нова тема у двох повторах о 10:15 та 16:15. Обирайте зручний час. Реєстрацію відкрито, після переходу за обраним посиланням необхідно заповнити форму, що знаходиться під словом Register. Вебінари проходитимуть на платформі Cisco Webex. Технічні обмеження стандартні: операційна система має бути вище ХР та встановлено останню версію браузера. Протягом тижня по закінченні серії тим, хто прослухав не менше 90 % часу обраного вебінару, на вказану під час реєстрації електронну адресу буде надіслано сертифікат учасника.

Вебінари 7–9 червня у той самий день будуть додатково траслюватися о 13:13 на каналі YouTube.

Програма україномовних вебінарів:
7 червня 2021
Оформлення публікації за форматом видання

Структура статті. Формати пристатейної бібліографії. Зразки оформлення публікації. Можливості і функції референс-менеджера EndNote. Покрокова інструкція для початківців. Створення аккаунту, наповнення бібліотеки через імпорт записів з Web of Science, сайтів журналів, онлайн бібліотек, Google Scholar, додавання записів вручну. бібліотеки, створення та впорядкування каталогу, спільний доступ до даних, використання у науковій роботі та освітньому процесі. Оформлення та переоформлення статті за форматом обраного видання за допомогою Cite While You Write™. Корегування тексту, додавання/видалення посилань, версія рукопису для подання до видання. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:
10:15–11:15 Register 
16:15–17:15 Register
13:13–14:14 онлайн трансляція на YouTube

8 червня 2021
Розширені можливості нового інтерфейсу Web of Science

Структура платформи Web of Science. Особливості індексації окремих баз даних. Пошук та аналіз наукової літератури у Web of Science Core Collection за допомогою базового та розширеного пошуку. Використання символів скорочення та заміни, операторів пошуку, комбінування пошукових запитів. Формування вибірки за заданими параметрами, визначення, партнерів для виконання проектів, журналів для публікації, фондів для фінансування ваших проектів, збереження результатів, експорт даних. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:
10:15–11:15 Register 
16:15–17:15 Register 
13:13–14:14 онлайн трансляція на YouTube 

9 червня 2021
Виклики відкритого доступу

31 січня 2021 вступив у дію план S, що має на меті миттєвий доступ до результатів досліджень кожному. План S було анонсовано у вересні 2018 cOAlition S, міжнародним консорціумом грантодавців та установ. На вебінарі розглянемо десять принципів плану S і готовність до них наших установ, можливості та виклики відкритого доступу, журнали відкритого доступу та вартість публікації. Які зміни приніс він у оприлюднення і розповсюдження результатів досліджень? Чому установи відмовляються від передплати повних текстів великих видавців? Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:
10:15–11:15 Register 
16:15–17:15 Register 
13:13–14:14 онлайн трансляція на YouTube

10 червня 2021
Основи наукометрії

Предмет, мета, задачі наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу, їхні джерела, вимоги до якості. Основні показники переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI, beamplots. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни з урахуванням наукометричних даних. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. Аналітичний інструмент InCites в роботі науковця та адміністратора. Профілі установи та автора: функції та можливості. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:
10:15–11:15 Register 
16:15–17:15 Register 

11 червня 2021
Як опублікуватися в міжнародному виданні?

Саме це запитання найчастіше луна під час семінарів та вебінарів. Покроково розберемо типи публікацій і їхню мету. Алгоритм відбору та оцінку видань для публікації, на які показники варто звертати увагу, де їх переглянути. На що варто звертати увагу, як не помилитися при відборі, яку небезпеку несе публікація у хижацьких виданнях. Як перевірити індексацію видання і звісно чи можлива безкоштовна публікація. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:
10:15–11:15 Register
16:15–17:15 Register