З присвятою замордованим голодом…

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. День пам’яті жертв голодоморів – національний пам’ятний день в Україні, щорічно відзначається в четверту суботу листопада. Цьогорічна інформаційна кампанія до 88-х роковин Голодомору особливий акцент робить на темі дітей як найвразливішій категорії жертв сталінського геноциду, які становлять майже половину загиблих. 

Вшановуючи пам’ять мільйонів громадян, які стали жертвами Голодомору 1932–1933 років, Наукова бібліотека проводить тиждень пам’яті «З присвятою замордованим голодом…»:

Наукова бібліотека рекомендує ознайомитись з освітніми, науковими та виставковими проєктами до 88-х роковин Голодомору-геноциду 1932–1933 років, що розміщено на сайті Музею Голодомору-геноциду:

Історія Голодомору

Визнання Голодомору геноцидом

Архів

Єдиний реєстр жертв Голодомору

Публікації

Корисні посилання

Тема Голодомору в мистецтві

Фільми про Голодомор

Виставки

27 листопада запалимо свічки памяті за жертвами ГОЛОДОМОРУ!

Традицію вшановувати жертв Голодомору засвіченою у вікні свічкою започаткував американський історик Джеймс Мейс, який у 1986–1987 роках очолював Комісію Конгресу США зі збору свідчень очевидців голоду. Слова історика нині можна прочитати на стіні Зали пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду: «Україна належить до тих країн, які у своєму підтоталітарному минулому пережили одну з найбільших трагедій в історії цивілізації геноцид».