Європейський день мов

Європейський день мов, що відзначається 26 вересня, вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Його було запроваджено за ініціативи Ради Європи на підтримку лінгвістичного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

У Європейському Союзі налічується 24 офіційні мови, близько 60 регіональних та понад 175 мов, якими розмовляють мігранти. Усі рішення, що приймають офіційні органи Європейського Союзу, сьогодні перекладають на всі офіційні мови і громадяни ЄС мають право звертатися до органів Євросоюзу та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.

Мова та комунікації сьогодні як ніколи складають серцевину нашого суспільства. І тих, хто, вільно розмовляє щонайменше однією іноземною, стає все більше. Як наголошують фахівці, мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи. Ще в 18 столітті вважалося дуже модним використовувати в мові іноземні слова. Серед європейських мов найбільш поширеними є португальська, іспанська, французька та англійська.

Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Вчені досі не визначилися, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються навчитися хоча б рідної мови. Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність, а іноді і талант.

Навіть, якщо у Вас немає часу, або можливості вчити іноземну, у Європейський день мов запам’ятайте хоч кілька висловів мовою, яка Вам до душі.

З нагоди Європейського дня мов на абонементі іноземної літератури (267 аудит.) експонується книжкова виставка «Багато мов – багато можливостей».

До Вашої уваги віртуальні ресурси Наукової бібліотеки:

«Learn English Together. Вивчаємо англійську»;

«Німецька мова: вивчаємо, вдосконалюємо»;

«Час вивчати мови. Словники».

Запрошуємо до перегляду!