Воїн-співак. Василь Сліпак

«Україна понад усе!» і це не просто гасло, це дійсно має закарбуватися в кожного в голові. Ми стаємо насправді нацією, свідомою, українцями, які будуть мати майбутнє, тобто все нормально, все буде добре! Це еволюційні зміни, які змінюють, в першу чергу, нас і в наступного покоління буде все добре. Це можливо станеться не відразу. Бо дійсно, нашу націю плюндрували дуже довго – 400, 500, 600 років ми мали велику біду, але ми вижили, ми тут, тобто це вже є великий знак, тому наша мрія – довести цю справу до кінця!».

Це слова великого патріота, Героя України, всесвітньо відомого українського оперного співака – Василя Сліпака.

19 років Василь Сліпак прожив у Франції, співав у паризькій Ґранд-опера. Зробив серйозну сольну кар’єру в Європі. Але з початком революції Гідності в Україні кинув європейську кар’єру та повернувся на Батьківщину. Брав участь у Майдані. Потім подався у волонтери. Під час бойових дій на Сході України воював у складі Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Обрав собі позивний «Міф» – це скорочено від Мефістофель, що з опери «Фауст». Загинув у бою поблизу Луганського від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

На вшанування пам’яті відомого українця Наукова бібліотека підготувала віртуальну мультимедійну виставку «Василь Сліпак: справжній син України».

18 грудня, о 13.00, в Києві відбудеться урочистий захід до дня народження Василя Сліпака: презентація документального фільму-спогаду «Арія, перервана кулею» і концепції та макету Арт-скверу імені Василя Сліпака (скульптурно-ахітектурної пропозиції).

Детальніше про захід