Тиждень молодіжної книги

Читати треба не для того, щоб збагнути інших
людей, а для того, щоб збагнути себе.
Еміль Сюран

23 квітня на міжнародному рівні відзначається Всесвітній День книги і авторського права.

Книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з’єднує різні цивілізації у часі й просторі. Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві. Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.

21–24 квітня в рамках всеукраїнської акції «#Читай_досягай» від Українського інституту книги та з нагоди Всесвітнього Дня книги і авторського права в Науковій бібліотеці проводиться Тиждень молодіжної книги «Читай або деградуй. Вибір за тобою, нація». Вшановуючи письменників-ювілярів та відзначаючи пам’ятні дати, бібліотека підготувала:

Шановні користувачі! З метою отримання інформації про роль бібліотеки і книги у Вашому житті, визначення нових орієнтирів у своїй діяльності і належного місця у системі забезпечення запитів і потреб, Наукова бібліотека СумДПУ імені А. С. Макаренка проводить соціологічне дослідження. Взяти участь в опитуванні можна за посиланням.

Щиро вітаємо всіх шанувальників друкованого слова із Всесвітнім Днем книги і авторського права. Запрошуємо всіх зацікавлених зануритись у світ літератури!