Сумщина. Велика спадщина. Поезія

14 травня в СумДПУ імені А. С. Макаренка відбулась презентація другої книги «Поезія» проекту «Сумщина. Велика спадщина».

Як зазначив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький, проект підготовлено за Програмою економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік, затвердженою рішенням Сумської обласної ради. Його основна мета – збереження для нащадків величної духовної спадщини Сумського краю.

Один з ініціаторів проекту та ідейний натхненник Євген Положій розповів, що цей унікальний семитомний просвітницький проект має на меті зібрати всі найкращі здобутки митців-уродженців області та митців, які тривалий час працювали тут і прославили наш край, від найдавніших часів до сьогодення.

Видання презентували автори творчої групи: голова Сумської організації Національної спілки письменників України Олександр Вертіль, краєзнавець Юрій Васильович П’ятаченко.

У другому томі проекту “Поезія” представлена спадщина видатних поетів  Сумщини, яка є яскравою сторінкою в історії вітчизняної і світової поезії, а також зразки творчості членів Сумської обласної організації Національної спілки письменників України та інших творчих об’єднань, професійна діяльність яких є помітним явищем на Сумщині та в Україні.

Бібліотека вдячна за отримані видання та запрошує для ознайомлення з ними.