Scopus та Web of Science в СумДПУ імені А. С. Макаренка

Шановні науковці!

Міністерство науки і освіти України оприлюднило наказ стосовно надання доступу до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science. До переліку закладів вищої освіти, яким надано доступ, включено СумДПУ імені А. С. Макаренка.

«Одна з наших цілей, – зазначається на сайті міністерства, – щоб доступ до баз отримала якомога більша кількість науковців, студентів, аспірантів. Тому, по-перше, цього року ми ще більше розширили географію підключень, а, по-друге, залишили правило минулого року: установа, що отримала доступ, зобов’язана надавати його у комп’ютерних залах своїх бібліотек всім охочим – попри те, які установи та заклади вони представляють.»

Scopus та Web of Science – визнані в світі міжнародні наукові бази даних. Вони індексують наукові видання за різними напрямами: природничі, технічні, суспільні, гуманітарні науки тощо. Доступ до цих баз дає можливість проводити аналіз міжнародних наукових досліджень, оцінювати значимість отриманих результатів і прогнозувати тренди науково-технічного розвитку. Зокрема, бази дозволяють відстежувати наукову цитованість публікацій.

Доступ до Scopus та Web of Science буде здійснюваться через сайт Наукової бібліотеки. З інформацією про порядок та умови підключення можна ознайомитись найближчим часом. Слідкуйте за новинами.