Найшляхетніший із найсильніших. Іван Піддубний

Іван Піддубний – український професійний борець, атлет і артист цирку, шестиразовий чемпіон світу, кавалер французького ордену Почесного легіону.

Незважаючи на немеркнучу славу Івана Піддубного, далеко не всім відомо, що богатир, який для всього світу став втіленням російської сили, насправді був українцем із давнього козацького роду. Син землі полтавської Іван Піддубний сто років тому був одним із найвідоміших спортсменів Європи. Чемпіон світу з боротьби завжди вважав себе українцем. Свої перемоги в спорті він пояснював так: «Виходячи на сцену, я молився за Україну. Тому й перемагав!».

За 40 років спортивної кар’єри Іван Піддубний провів близько 2 000 двобоїв. Він став символом непереможної сили, блискучої майстерності та техніки. Для всіх нас Іван Піддубний є зразком високого патріотизму, незламної мужності, спортивного героїзму і здорового способу життя.

До 150-річчя від дня народження великого українця Наукова бібліотека підготувала віртуальний портрет чемпіона «Виходячи на килим, я молився за Україну. Тому і перемагав…».