«Ми пам’ятаємо! Ми сильні»

24 листопада 2018 року Україна та світове співтовариство відзначають 85-ті роковини Голодомору 1932–1933 років. Цьогорічні національні заходи пам’яті мільйонів жертв Великого Голоду проходять під гаслом «Ми пам’ятаємо! Ми сильні».

Наукова бібліотека в рамках вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу організувала:

  • вечір пам’яті «Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип» (читальний зал – 109 аудит.);
  • книжкову виставку «Минувшини чорні рядки і памяті світла скорбота» (читальний зал);
  • меморіальну віртуальну екскурсію до місць пам’яті жертв голодомору «З присвятою замордованим голодом…»;
  • презентацію навчального посібника «Голодомор в Україні: соціально-економічні, політичні, міжнародно-правові аспекти, свідчення очевидців» за загальною професора, доктора історичних наук Ю. Шаповала та доктора історичних наук О. Потєхіна (27.11.2018 р.,  читальний зал).

Український інститут національної пам’яті розробив та запустив веб-сайт «85-ті роковини Голодомору», що містить інформацію про події в Україні та світі до вшанування пам’яті жертв Голодомору, а також різноманітні матеріали на цю тему: статті, ґрунтовні дослідження, фотографії, документи, відео.

24 листопада о16.00 оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого кожен може згадати загиблих українців і запалити свічку на своєму підвіконні. Долучайтесь до вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу.