Композитори-ювіляри

В 2018 році світова музична спільнота відзначає ювілеї видатних світових композиторів. В травні – 185-річчя німецького композитора, піаніста, диригента Йоганеса Брамса (1833–1897), 205-річчя німецького композитора, теоретика музики Вільгельма Вагнера (1813–1883). В жовтні – 205-річчя італійського композитора, диригента Джузеппе Верді (1813–1901).

Йоганнес Брамс – один із головних представників епохи романтизму, писав музику камерну і симфонічну, для фортепіано, для голосу і хору.

Вільгельм-Ріхард Вагнер відомий насамперед завдяки своїм операм, зробив значний вплив на європейську культуру межі ХІХ і ХХ століть, особливо на модернізм.

Опери Джузеппе Верді вважаються одними з найвидатніших всіх часів і досі не сходять зі сцен оперних театрів усього світу.

До ювілейних дат на абонементі музично-педагогічної літератури Наукової бібліотеки організовано книжкову виставку «Брамс. Вагнер. Верді. Три майстра – три світи».

На експозиції представлені нотні, наукові, періодичні матеріали, унікальні видання клавірів опер Р. Вагнера «Лоенгрін» та «Тангейзер» надруковані в 1892 та 1900 роках, нотне іноземне видання Й. Брамса надруковане у Лейпцизі, рідкісні книги з Архіву зібрань Дубравіна Валентина Володимировича – одного із засновників музично-педагогічного факультету СумДПУ імені А. С. Макаренка.

Запрошуємо читачів для ознайомлення!