«Grafiati»

Увага! Тестовий доступ до сервісу «Grafiati» продовжено до 30 квітня включно!

«Grafiati» – це сервіс автоматичного оформлення бібліографічних посилань і створення списків використаних джерел з використанням різних стилів цитувань.

Сервіс «Grafiati» надає можливість генерувати бібліографічні посилання та створювати списки використаної літератури за українськими та міжнародними стандартами в найновіших редакціях: ДСТУ 8302:2015, ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 (ВАК), APA (7th ed.), MLA (8th ed.), Chicago (17th ed., notes and bibliography), Chicago (17th ed., author-date), Harvard. Створені матеріали доступні в особистому кабінеті користувача, де їх можна редагувати, коригувати, копіювати та експортувати.

Цитування за всіма згаданими стилями цілком пристосоване до конкретної мови й країни: генерування посилань відбувається за тією мовою яку ви оберете, тому ви можете автоматично оформити список посилань для подання своєї публікації до українського, англійського, французького, італійського, іспанського або польського журналу.

Додаткові можливості сервісу «Grafiati»:

  1. Автоматичне скорочення за ДСТУ 3582:2013 у посиланнях з урахуванням зон опису, відмінків слова тощо.
  1. Автоматична транслітерація посилань, оформлених за ДСТУ 8302:2015 / ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 за вимогами Кабінету Міністрів України. Транслітерація може працювати водночас із абревіатором. Вона зберігає усе форматування (курсиви, посилання тощо) і застосовується одразу до цілих списків джерел (не треба руками копіювати все і транслітерувати сторонніми сервісами по одному рядку).
  1. Автоматична транслітерація текстів / фрагментів текстів в момент друку чи вставки без прив’язки до бібліографічних посилань.
  1. Можливість додання відповідальних осіб – без обмеження «автор – редактор – перекладач». Це дозволяє користувачам додавати до описів укладачів, упорядників, ілюстраторів, а також будь-які інші ролі чи підписи. 

Унікальний реєстраційний код користувачів СумДПУ: sumdpu27723

Переглянути буклет