Psychology Resources of the APA

Шановні науковці університету!

До 1 березня 2022 року Наукова бібліотека пропонує вам скористатися безкоштовним тестовим доступом до електронних ресурсів платформи EBSCO у галузі психології.

Бази даних APA:

APA PsycArticles

APA PsycArticles є визнаним повнотекстовим джерелом рецензованих статей у галузі психології. База даних містить понад 180 000 повнотекстових статей із понад 110 журналів, опублікованих Американською психологічною асоціацією (APA) та її освітнім видавничим фондом (EPF), а також дочірніми організаціями, такими як Канадська психологічна асоціація (CPA) та видавнича група Hogrefe. База даних містить журнальні статті, рецензії на книги та листи до редактора з 1894 року до наших днів.

APA PsycInfo, опублікована Американською психологічною асоціацією (APA), є найбільш повним джерелом наукової літератури в галузі психології та психічного здоров’я. Ресурс містить понад 5 мільйонів записів і тез журнальних статей, книг, розділів книг і дисертацій з психології та суміжних дисциплін з 1597 року. 99% журналів є науково-рецензованими публікаціями. База даних також містить інформацію про психологічні аспекти, пов’язані з такими галузями, як медицина, психіатрія, соціологія, освіта, фармакологія, технології, лінгвістика, антропологія, бізнес, право та інші.

Зміст бази даних APA PsycBOOKS включає понад 65 000 розділів у форматі PDF з понад 4 000 книг від APA (Американська психологічна асоціація) та інших відомих видавництв, а також багатотомну енциклопедичну серію APA Handbooks in Psychology. Він також включає понад 2 800 класиків новаторського історичного значення в галузі психології, оцифровану енциклопедію психології APA / Oxford University Press.

APA PsycTESTS – це сховище психологічних тестів. Воно містить тисячі інструментів і тестів, готових до негайного завантаження та використання в дослідженнях та навчанні. База даних має міжнародний масштаб і пропонує доступ до все більшої кількості тестів, опублікованих не лише англійською, а й 40 іншими мовами.
База даних APA PsycTESTS є авторитетним джерелом структурованої інформації про тести, що стосуються психологів та спеціалістів суміжних галузей, таких як психіатрія, менеджмент, бізнес, освіта, соціальні науки, нейробіологія, право, медицина, соціальна допомога. База даних зосереджена на сучасних тестових прикладах, а загальний обсяг бази даних охоплює понад сто років.

PsycTHERAPY – це унікальна колекція відеоматеріалів у сфері психології, що підтримують клінічну освіту та освіту у сфері психологічного консультування. Колекція PsycTHERAPY, створена Американською психологічною асоціацією (APA), пропонує доступ до понад 500 записів терапевтичних сеансів із застосуванням новітніх методів психотерапії. PsycTHERAPY надає лікарям, консультантам, студентам і слухачам можливість дивитися реальні відео про психотерапію. Ця колекція містить перевірені методи, щоб показати поширені перешкоди, які зустрічаються під час терапевтичних сеансів. Відеоролики супроводжуються відповідними стенограмами.

Колекція PsycTHERAPY враховує практику понад 140 відомих терапевтів і пропонує понад 240 психотерапевтичних тем, таких як тривога наркоманії, фобії, проблеми у стосунках та депресія. Ці теми розглядаються за допомогою різноманітних терапевтичних підходів, включаючи інтегровану поведінкову медичну допомогу, когнітивно-поведінкову терапію та терапію прийняття та прихильності.

APA PsycEXTRA – це повнотекстова база даних, опублікована Американською психологічною асоціацією (APA), яка доповнює інші бази даних APA. База даних містить понад 300 000 записів у галузі так званої «Сірої літератури», призначеної для фахівців у галузі психології та поведінкових наук. Документи в базі даних включають: звіти про дослідження, урядові звіти, матеріали конференцій, сайти новин, газети, популярні журнали, брошури, стандарти та інші. База даних використовує тезаурус психологічних термінів індексу ® для індексації свого тезаурусу.

Доступ до баз даних можна отримати на платформі EBSCOhost за адресою https://search.ebscohost.com у локальній мережі університету та віддалено з домашніх комп’ютерів і мобільних пристроїв з наступними обліковими даними:

Login: sspuhome
Password: kdf#2021a