«Зробіть доступ до знань вільним!»

21–27 жовтня 2019 року запрошуємо університетську спільноту долучитись до Міжнародного Тижня Відкритого Доступу, що проходитиме під гаслом «Open for Whom? Equity in Open Knowledge» – «Відкриті для кого? Рівність доступу до відкритих знань». Цьогорічна тема підкреслює важливість дотримання ідеї рівності при переході до відкритих систем обміну знаннями.
В рамках Міжнародного Тижня Відкритого Доступу Наукова бібліотека пропонує:

  • отримати практичні консультації щодо використання електронних ресурсів (власної генерації, передплачених, в тестовому доступі) та сервісів Наукової бібліотеки (всі відділи НБ);
  • відвідати індивідуальні тренінги з розміщення матеріалів в інституційному репозитарії СумДПУ імені А. С. Макаренка (eSSPUIR) (Зал інформаційних технологій, 273 аудиторія);
  • долучитися до всеукраїнського флешмобу #EquityOpenKnowledge
    Для участі зніміть короткий відеоролик (до 1 хвилини), в якому презентуйте свою історію використання ресурсів Відкритого Доступу чи їхнього створення, історію підтримки Руху Відкритого Доступу чи конкретних його ініціатив. Усі ролики мають завершуватися фразою: «Зробіть доступ до знань вільним!» – це обов’язкова умова. З 21 по 27 жовтня 2019 р. відео потрібно завантажити на власну сторінку у Facebook, позначивши в дописі сторінку Open Access week in Ukraine.

Ми завжди готові відповісти на Ваші запитання, побажання, пропозиції та ідеї; провести індивідуальні та групові консультації за запитом; надати інформацію про електронні ресурси Наукової бібліотеки щодо їх використання та основ інформаційного пошуку; допомогти у розміщенні Вашого інтелектуального доробку в репозитарії eSSPUIR!