Життя – Україні, Честь – собі!

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День Захисника України.

Ця визначна дата символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії.

З нагоди свята, вшановуючи наших Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуючи всім тим, хто повернувся і сьогодні захищає рідну землю на Сході нашої держави, та з метою популяризації літератури і висвітлення матеріалів про історичне минуле та героїчне сьогодення України, Наукова бібліотека підготувала:

  • віртуальну прем’єру книги «Герої АТО: 19 історій ветеранів АТО». (Акименко А.);
  • віртуальну інформ галерею пам’яті «Вони захищали Україну»;
  • відкритий перегляд літератури «Феномен українського козацтва» (читальний зал № 1 – 109 аудит.);
  • книжкову виставку «Імена і символи українського козацтва» (абонемент навчальної літератури № 3 – 163 аудит.).

На експозиціях представлена література, що висвітлює події новітньої історії та розповідає про сучасних героїв, які відстоюють свободу, честь, гідність нашої держави у зоні бойових дій на сході країни; розкриває сторінки історії героїчної боротьби захисників рідної землі від Козацької доби до наших днів. Для пошуку додаткових документів цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки.