Жовтень з Clarivate

Запрошуємо наукову спільноту СумДПУ імені А. С. Макаренка долучатися до вебінарів від Clarivate.

В жовтні мова йтиме про наукометрію, авторів, цитування, нобелівську премію і цілі сталого розвитку ООН. Вебінари безкоштовні, українською, у WEBEX, зверніть увагу що WEBEX не підтримує операційну систему ХР та нижче і застарілі версії браузера, оберіть відповідну техніку заздалегідь. Необхідна попередня реєстрація, оберіть зручний час, перейдіть за посиланням, натисніть на  Register та заповніть анкету. Передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару.

З розкладом вебінарів можна ознайомитися за посиланням.

6 жовтня 2022 року

ТемаОснови наукометрії. Серія Clarivate науковцям 2022

Тези: Історичний екскурс, термінологія, данні, показники та їхнє коректне і некоректне застосування. Розберемо як розраховуються і що впливає на імпакт-фактор і його варіації, Journal Citation Indicator, квартиль, h-індекс, CNCI,  beamplots, та чим вони корисні науковцю у щоденній практиці. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:

10:15–11:15   https://bit.ly/3SGJMuj
16:15–17:15  https://bit.ly/3eZeSM2

13 жовтня 2022 року

ТемаАвтори та цитування

Тези: Які показники, абсолютні та нормалізовані метрики використовують для оцінки впливу науковця. Що таке високоцитовані роботи та високоцитовані науковці. Як визначаються Citation Laureates™, яким чином вони пов’язані з Нобелівською премією. І практичний блок як працювати з профілем автора у Web of Science. Куди зник Publons? Як поєднати кілька колекцій документів одного автора. Відповіді на запитання з реєстраційних анкет.

Реєстрація:  

10:15–11:15  https://bit.ly/3LW4KDe
16:15–17:15  https://bit.ly/3dXCRy7

Серія Research Smarter
27 жовтня 2022 року

ТемаResearch Smarter: Збільшення вашого наукового внеску у досягнення Цілей сталого розвитку ООН (UN Sustainable Development Goals)

ТезиНауково-дослідні установи світу зробили Цілі сталого розвитку ООН невід’ємною частиною своїх місій. Для просування досліджень, спрямованих на вирішення глобальних проблем вам потрібні надійні базові орієнтири. Використовуючи правильні дані та інструменти, ви можете покращити свої дослідження, орієнтуючи їх на досягнення цілей сталого розвитку. На цьому вебінарі ви дізнаєтесь, як Web of Science та InCites інструменти Clarivate допоможуть: • дослідити причини сьогоднішніх наукових проривів • знаходити основу для подальших відкриттів у різних дисциплінах • швидко оцінити поточне дослідне середовище.

Реєстрація:

10:15–11:15  https://bit.ly/3LT8kOE