Загадка таланту

Шановні користувачі, запрошуємо перегорнути сторінки життя і творчості видатного українського письменника Григора Тютюнника, 90-річчя від дня народження якого відзначається 5 грудня.

Письменник написав близько 40 новел, 5 повістей, низку нарисів, статей, спогадів, його літературний спадок можна вмістити в одному томі на 600 сторінок, проте цього цілком вистачило, аби залишитися в каноні української літератури ХХ століття.

«Не так і багатообсягом друкованих аркушівустиг він написати. А як багато сказав! Який огром народної долі й випробувань народних окреслив! Як показав стожильність народу свого і в лихолітті війни, і в тяготах відбудови. Як сміливо глянув на нові проблеми і «сюрпризи» розвитку. Який діапазон характерів і вдач. Яка реальність народного життя і сукупного народного характеру у всіх його «полюсах» і в усій органічній злуці різних якостей. І яке всерозуміння…».

Іван Дзюба Есей «Смуток правди в Григорових очах…»

В читальному залі Наукової бібліотеки (109 аудит.) підготовлено викладку літератури «Загадка таланту» за творчістю Григора Тютюнника.

Додатково ознайомитись з життям та творчою діяльністю письменника можна переглянувши документальний фільм «Григор Тютюнник. Доля» від українського режисера О. Рябокриса (презентація відбулася 6 лютого 2014 року в Національній спілці письменників України):

https://www.youtube.com/watch?v=fOg9Ds0JX8g

https://www.youtube.com/watch?v=UAhxqrTriZ0