Я подолаю тебе, враже, рідним словом…

Заговори, щоб я тебе побачив.
Сократ

Наближається знакова для нашої нації подія: 9 листопада відзначаємо День української писемності та мови.

Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію. А ще це чудова можливість вшанувати велич рідного слова та усвідомити значимість української мови для нашого народу, особливо в час, коли Україна виявилася втягнутою у війну з росією.

Під час війни, як ніколи, стало зрозуміло – мова наша зброя. Сьогодні ми відстоюємо не тільки свої території, а виборюємо право на національну ідентичність, культуру, свободу.

Я подолаю тебе, враже, рідним словом…

О. Положинський

Мовне питання – це завжди питання панування та влади. Саме тому наша мова зазнала сотні законів та указів про заборону, але попри пригнічення і нищення, вона вижила і залишається серцем нації.

Мова – то серце народу: гине мова – гине народ. 

Іван Огієнко

Напередодні Дня української писемності та мови ми хочемо вкотре підкреслити цінність та знаковість рідної мови, розкрити її багатства та красу. До уваги користувачів Наукова бібліотека презентує:

Для всіх бажаючих та тих, хто прагне вдосконалювати свої знання з української мови, пропонуємо ознайомитись з інформаційною листівкою «Вдосконалюємо свою українську!» та інфо-дайджестом «Імплементація Нового українського правопису».

У День української писемності та мови запрошуємо університетську спільноту долучитися до найбільшого патріотичного флешмобу – Радіодиктанту національної єдності 2022!

Це та подія, яку точно не варто ігнорувати. Цьогоріч Радіодиктант перетворюється на справжній символ єднання всіх українців. Захід відбудеться 9 листопада об 11:00 за Києвом. Авторкою тексту для Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, читатиме текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Радіодиктант національної єдності-2022: як взяти участь.

Говорімо українською, щоб нас побачив світ, побачив Україну, її духовні та інтелектуальні надбання! Кожне слово українською – маленький крок до великої Перемоги!

Все буде Україна!