Вебінари Clarivate Analytics у червні

На початку червня науковці СумДПУ імені А. С. Макаренка матимуть можливість долучитися до безкоштовних навчальних вебінарів із використання бази даних Web of Science Core Collection. Вебінари організовані компанією Clarivate Analytics. Захід стартує 2 червня. Спікер – експертка з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Ірина Тихонкова.

Розклад та тематика вебінарів:

Що нам готує новий інтерфейс Web of Science Core Collection (2 червня о 16:15)

Програма: Платформа Web of Science модернізується та оновлюється. Вже доступний для перегляду новий інтерфейс із базовим пошуком. На вебінарі наживо покажуть, що буде змінено, що залишиться незмінним, порівняють із інтерфейсом, що існує, повторять алгоритм пошуку даних, збереження інформації, наявні доступні функції. Також буде проведено пошук за темою та проаналізовано ким, де та в яких країнах виконувалися роботи, за рахунок яких коштів фінансувалися, в яких виданнях їх було опубліковано.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection (3 червня о 16:15)

Програма: Протягом вебінару будуть розглянуті критерії якості наукових видань, процедура подачі видання для оцінки та критерії, за якими проходить відбір. Також йтиметься про те, як оцінити власне видання, порахувати цитування у Web of Science Core Collection, визначити, які видання є за цією темою (потенційних конкурентів або чий досвід може допомогти у розвитку видання), статті на які теми, якими вченими, з яких установ/країн друкуються в таких виданнях. Про роль, права та обов’язки, авторів, рецензентів, членів редколегії. Як знаходити рецензентів. Технічні елементи: сайт, ISSN, doi.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

Профіль установи у Web of Science: створення, коригування, використання (4 червня о 16:15)

Програма: Чому можуть виникати складнощі з ідентифікацією та коректною оцінкою публікаційної діяльності установи? Який масштаб втрат може бути, на що і як це може вплинути? Яка функція та можливості профілю установи, процедура його створення. Хто? За яким алгоритмом? Які строки? Як додати чи видалити зайві публікації. Що робити, якщо назва установи змінилася? Які показники можна розрахувати у Web of Science Core Collection та InCites. Як створити перелік документів певної установи за певні роки у певному форматі.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

Можливості аналітичного інструменту InCites (5 червня о 16:15)

Програма: За даними бази Web of Science можна визначити, яку кількість документів, якого типу опублікували науковець, установа, країна, яку кількість цитувань у яких виданнях зроблено, та автоматично розрахувати h-index (індекс Гірша) та середню цитованість документу. Але як співвідносяться ці дані з середньосвітовим рівнем, чи краще почали цитуватися роботи, які співробітництва більш успішні, які установи більш продуктивні та ефективні для виконання спільних проєктів, чому певна установа має кращі показники, які практики можна запозичити. Які показники та індикатори є в InCites та як розраховується CNCI.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

Свої запитання до спікера можна поставити при заповненні реєстраційних анкет. За умови проходження 90% лекційного матеріалу вебінарів зареєстровані учасники зможуть отримати сертифікат.

Наразі МОН продовжує передплату на міжнародні наукометричні бази даних Web of Science та Scopus для всіх державних та комунальних ЗВО та наукових установ України на 1  рік і 9 місяців відповідно. У майбутньому ці терміни планується продовжити залежно до показників активності користування базами та наявності бюджетних коштів. Відповідний наказ МОН був підписаний 29 травня 2020 року.