«Створення рівних умов для відкритих знань»

                                                                    Шановні науковці, викладачі, студенти!

22–28 жовтня 2018 року у всьому світі відзначатиметься Міжнародний тиждень відкритого доступу (International Open Access Week). Його цьогорічне гасло – «Designing Equiatable Foundations or Open Knowledge» – «Створення рівних умов для відкритих знань».

Відкритий доступ (Open access) – це безкоштовний, швидкий, постійний, повнотекстовий доступ у режимі реального часу до наукових та навчальних матеріалів, що реалізується для будь-якого користувача у глобальній інформаційній мережі. Відкритий доступ може бути застосований до всіх форм публікації результатів досліджень, включаючи рецензовані та не рецензовані статті, матеріали конференцій, тези, розділи книг, монографії тощо. Користувачі можуть копіювати, використовувати, розповсюджувати, передавати та демонструвати роботу, що є у відкритому доступі з будь-якою метою, але за умови належного позначення авторства.

Наукова бібліотека запрошує університетську спільноту долучитися до відзначення Тижня відкритого доступу!

До Вашої уваги практичні консультації:

  • Можливості платформ Web of Science Core Collection та Scopus для наукової та освітньої діяльності;
  • Сучасні системи ідентифікації науковця ORCID ID, ResearcherID, AuthorID: створення, наповнення, редагування, використання;
  • Міжнародні стилі цитування та посилання в наукових роботах;
  • Електронний архів наукових та освітніх матеріалів СумДПУ імеіні А. С. Макаренка: процеси пошуку, реєстрації та розміщення академічних текстів;
  • Електронні ресурси та сервіси Наукової бібліотеки в інформаційному забезпеченні науки та освіти.

Ми завжди готові відповісти на Ваші запитання, побажання, пропозиції та ідеї; провести індивідуальні та групові консультації за запитом; надати інформацію про електронні ресурси Наукової бібліотеки щодо їх використання та основ інформаційного пошуку; допомогти у розміщенні Вашого інтелектуального доробку в репозитарії відкритого доступу Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка (eSSPUIR)!