Онлайн заходи для дослідників від Clarivate Analytics

Запрошуємо наукову спільноту СумДПУ імені А. С. Макаренка взяти участь в березневих онлайн заходах від Clarivate Analytics:

  • Oнлайн курс «Наукова комунікація в цифрову епоху»

2 березня 2020 року стартував НОВИЙ онлайн курс «Наукова комунікація в цифрову епоху». Курс розроблений викладачами та співробітниками Національного університету «Києво-Могилянська академія» у співпраці з компанією «CLARIVATE ANALYTICS», ГО «ЕЛІБУКР» та проєктом «FOSTER».

Курс призначений для молодих дослідників. Складається з відеолекцій і тестових завдань. Розрахований на 13 тижнів, відповідає двом кредитам. Щотижня додаються нові теми, підключитися можна будь-коли, але не варто відкладати.

Після завершення курсу ви зможете:

  • Зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів вашого дослідження.
  • Застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для різних етапів дослідження і не тільки.

Реєстрація та проходження курсу – безкоштовні.

  • Нова серія вебінарів українською мовою

23 березня о 16:15

Тема: Вступ до наукометрії

Тривалість 1 година

Предмет, мета, задачі наукометрії. Данні, що використовуються для аналізу їхнє джерело та вимоги до якості. Основні показники імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Застосування наукометрії для побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни. Профілі установи та автора: створення та можливості. Відповіді на запитання.

Зареєструватися на вебінар 

24 березня о 16:15

Тема: Ресурси Clarivate Analytics для ефективної наукової діяльності

Тривалість 1 година

Бази даних на платформі Web of Science. Основна колекція, Medline, Derwent Innovation. Особливості їхнього використання. Створення персонального кабінету та віддалений доступ. Пошук літератури за темою дослідження, виявлення значущих робіт, науковців, організацій, журналів, аналіз грантової підтримки. Збереження результатів. Отримання повного тексту. Відповіді на запитання.

Зареєструватися на вебінар

 25 березня о 16:15

Тема: Публікації у виданнях, що індексуються у Web of Science: міфи та реальність

Тривалість 1 година

Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Пошук видання з безкоштовною публікацією. Публікаційний процес. Структура статті. Оформлення рукописів за форматом журналу. Робота з EndNote. Рецензування. Причини відхилення статей. Розповсюдження публікації. Що недопустимо в науковій комунікації. Підбір та перевірка індексації видання у Web of Science. Відповіді на запитання.

Зареєструватися на вебінар 

До Вашої уваги три серії вебінарів, в кожній – по 3 вебінари. Теми повторюються, обирайте зручний час!

Пам’ятка для участі у вебінарах:

  1. Зареєструватися на КОЖНИЙ вебінар обраної серії;
  2. Щоразу вказувати однакову електронну пошту;
  3. Отримати на неї посилання для підключення;
  4. Пам’ятати, що програма WEBEX не підтримує операційну систему ХР і не останні версії браузерів, тому знайти відповідну техніку/встановити новішу версію браузера заздалегідь;
  5. Не забути і перейти за отриманим по реєстрації посиланням за 10 хв до початку;
  6. Слідувати інструкціям, або переглянути відео інструкцію заздалегідь.

Корисні посилання:

Сайт компанії англійською

Сайт компанії російською

Записи вебінарів українською

Записи вебінарів російською

Facebook page Clarivate Analytics українською з розкладом семінарів/вебінарів

Перевірити видання для публікації

Долучайтесь до онлайн заходів від Clarivate Analytics!

Зважаючи на оголошений карантин, дозвольте побажати міцного здоров’я, спокою та рівноваги.