Можливості ресурсів Clarivate для науковців

Шановні науковці СумДПУ імені А. С. Макаренка!

Запрошуємо вас та ваших колег взяти участь у серії березневих вебінарів від Clarivate на платформі Webex. На кожний обраний вебінар потрібна попередня реєстрація. Для зручності слухачів вебінари проходять у двох повторах о 10:15 та о 16:15. Оберіть зручний час, перейдіть за відповідним посиланням, зареєструйтесь та заповніть анкету. За умови прослуховування більше 90 % часу надсилається електронний сертифікат учасника. Всі заходи безкоштовні, мова – українська. Спікер – експертка компанії Clarivate з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання Ірина Тихонкова.

Розпочинає серію спільний вебінар Clarivate та «Антиплагіат» Publish not perish, або як не загинути при публікації (4 березня 9.00–11.00).

Система «Антиплагіат» на допомогу автору наукових публікацій

Що таке «Антиплагіат» і як він працює; запозичення в публікації: правомірні і ні; як підвищити оригінальність тексту; чи припустимо самоцитування в науковій статті; відповіді на ваші питання.

Ресурси Clarivate для авторів

Пошук, аналіз, використання релевантної літератури по темі дослідження Web of Science Core Collection; підбір та оцінка журналу для публікації. JCR і MJL; виклики відкритого доступу; як опублікуватися безкоштовно; швидке (пере)оформлення публікації за форматом видання без помилок; EndNote; авторські ідентифікатори: ResearcherID і ORCID; відповіді на ваші питання.

Register

9 березня 2021
Можливості ресурсів Clarivate для успішної грантової заявки

Джерела Інформації про грантову підтримку у Web of Science Core Collection. Пошук і аналіз літератури, видань, майбутніх партнерів, джерел фінансування, оцінка власних шансів за допомогою бази. Аналіз ефективності співпраці за допомогою аналітичної системи InCites. Процедури та особливості оцінювання грантових заявок і на що варто звернути увагу при написанні проекту.

10:15–11:15 Register
16:15–17:15 Register

10 березня 2021
Хижацькі видання: розпізнати і не припуститися помилки

Важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. З появою електронних видань, відкритого доступу, створення видання технічні аспекти не є досить складними. В деяких країнах формалізуються вимоги до видань в яких мають бути оприлюднені результати що виносяться на захист або отримання наукових звань. Мета цього – краще представлення світовій науковій спільності здобутків наших науковців. Проте часто через довірливість або відсутність досвіду, науковці як молоді так і поважного наукового віку стають жертвою хижацьких видань, які з’явилися у відповідь та вимоги ринку, не є майданчиками для обміну досвідом, а часто є або піратськими копіями знаних видань, або намагаються під них мімікрувати. Публікація в хижацьких виданнях це втрата результатів, часу, грошей і найголовніше репутації. Протягом вебінару обговоримо основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання у наприклад Web of Science Core Collection.

10:15–11:15 Register
16:15–17:15 Register

11 березня 2021
Оцінка здобутків і співпраці установ за даними  Web of Science Core Collection та InCites

Складнощі та шляхи подолання пошуку і аналізу публікацій установи. Критерії ефективності співпраці. Визначення лідерів та розробка стратегії розвитку. Створення та підтримання в актуальному стані профілю установи. Пошук партнерів для виконання проектів. Відповіді на ваші запитання.

10:15–11:15 Register
16:15–17:15 Register

12 березня 2021
Journal Citation Reports

Для видань, що індексуються у Science Citation Index Expanded Social Science Citation Index за даними Web of Science Core Collection розраховується імпакт-фактор – показник впливовості видання. Формула, які є варіації, що таке квартиль для чого (не) варто застосовувати.  Як перевірити імпакт-фактор та індексацію журналу у Web of Science Core Collection. Видання відкритого доступу і де можна опублікувати безкоштовно. Journal Citation Reports – це колекція видань з імпакт-фактором, що дозволяє аналіз видань певної предметної галузі і окремого журналу, порівняння та  збереження списку обраних видань. Відповіді на ваші запитання.

10:15–11:15 Register
16:15–17:15 Register