До дня художника України

Щороку у другу неділю жовтня в Україні відзначається День художника. Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.

Українським майстрам пензля і віртуозам графіки належать твори, які стали частиною золотого фонду світового мистецтва.

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі.

Наша земля завжди була багата талановитими людьми, серед них і велика когорта майстрів пензля. Потенціал сучасних вітчизняних художників вартий уваги, адже багато з них організовують свої виставки не тільки на Батьківщині, а й за кордоном – у найвідоміших виставкових центрах. При цьому вони залишаються впізнаваними й самобутніми.

До Дня художника Наукова бібліотека підготувала книжкову виставку «Викладання образотворчого мистецтва: педагогічний контекст» (абонемент музично-педагогічної літератури) та віртуальну художню палітру «Сумські художники. Їх варто знати».