До 145-річчя Павла Скоропадського

14 травня в читальному залі Наукової бібліотеки зібрались студенти факультету іноземної та слов’янської філології пригадати славну історію українського народу, вшанувати видатних діячів, які внесли вагомий внесок в розбудову української держави.

Історичну годину до 145-річчя від дня народження українського політичного, громадського та військового діяча, нащадка славного козацького роду Скоропадських – Павла Петровича Скоропадського проведено спільно з доцентом кафедри історії України, кандидатом історичних наук Єпік Ларисою Іванівною.

Павло Скоропадський – останній гетьман України, талановитий військовий і палкий патріот України, якому вдалося в надзвичайно важких умовах революції та громадянської війни провести фундаментальні державні реформи в Україні, зайнятись державним будівництвом молодої Української держави.

Перед присутніми з історичною розвідкою «Останній гетьман України. Павло Скоропадський» виступив студент 4 курсу Інституту історії та філософії Гайденко Олексій.

Єпик Лариса Іванівна розповіла про свої власні дослідження, пов’язані із родиною Скоропадських і наголосила, що Павло Скоропадський був державним діячем, який бачив Україну незалежною і суверенною державою і докладав до цього всі можливі зусилля, залишаючись патріотом своєї країни навіть у важких умовах еміграції.

Книжкова виставка-персоналія «Останній гетьман української держави. Павло Скоропадський» зацікавила присутніх своїми документними матеріалами.