До 133 річниці від дня народження А. С. Макаренка

«Виховання, – стверджував Антон Макаренко, – це процес соціальний у найширшому розумінні цього слова. Виховує все: люди, речі, явища, та перш за все і понад усе – люди».

Серед важливих дат, які відзначаються кожного року в Науковій бібліотеці – річниця від дня народження видатного педагога, уродженця Сумщини – Антона Семеновича Макаренка (1888–1939 рр.).

Сучасна педагогічна професія є однією з найбільш складних, тих, що потребує постійного нервового напруження, уміння дотримуватись такту, швидко і розумно реагувати на багатогранні фактори діяльності дитячого колективу. Спадщина відомого педагога, його ідеї актуальні для досліджень та наслідувань у закладах освіти та наукових установах і сьогодні. Педагогічна система А. С. Макаренка дає надзвичайно цінний матеріал для її вивчення та осмислення.

В рамках відзначення 133-річчя від дня народження видатного педагога в Науковій бібліотеці відбудуться «Макаренківські дні»:

  • усний журнал «Патріарх суспільного виховання»;
  • книжкова виставка «Геній досвіду. Антон Семенович Макаренко» (читальний зал – 109 аудит.).

Основним завданням педагога, як вважав Антон Макаренко, – це навчити людину бути щасливою. Ця цитата буде актуальною завжди серед його послідовників.