День вишиванки єднає українців

Всесвітній день вишиванки – 19 травня
Вишиванка – генетичний код українців.
Символ віри, надії, любові.
Символ сміливості, боротьби та перемоги.
Вишиванка єднає українців та друзів України по всьому світу.
Вишиванка – духовна броня українців.
Захистимо своє!

У культурі українського народу є речі, які яскраво відображають нашу особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому, і є одним із символів України та українського народу, кожен візерунок на вишиванці несе певне сакральне значення.

В умовах війни з рф та надзвичайної консолідації українського суспільства День вишиванки в Україні буде ще одним приводом заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським загарбником.

У мирний час у різних містах люди влаштовували флешмоби та ярмарки, змагання та концерти. Зараз, у воєнний час, влада не рекомендує влаштовувати масові заходи, але кожен українець може вдягнути вдома у родинному колі вишиванку та підтримати всіх українців. Одягнена вишиванка 19 травня стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

Знати про існування такої події як День вишиванки повинен кожен українець. А тому Наукова бібліотека підготувала віртуальну етнографічну розвідку «Вишиванка. Легенди українського народу» та інфо-квест «Таємничі коди вишивки».

Також всім бажаючим пропонуємо переглянути перший повнометражний документальний фільм про український символ і оберіг «Спадок нації».