День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року.

Свято встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Указ Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року

Українці вшановують пам’ять про людей, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

«День гідності і свободи, для мене особисто, – це, перш за все, наш унікальний український спосіб відстоювати власні громадянські свободи, права і свій вибір творити майбутнє. Революція гідності, наші Майдани – це соціальна зрілість, це суспільна відповідальність, разюча солідарність і, звичайно, готовність на самопожертву».

Директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло

Наукова бібліотека підготувала тематичну викладку літератури «Українці – то є назва славного народу» (читальний зал № 1 – 109 аудит.).
Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!