22 січня – День Соборності та Свободи України

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле.

22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України. Цей день 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято. Свобода, Незалежність, Соборність – це ті нетлінні цінності, на яких побудований фундамент нашої держави.

Напередодні визначної дати в бібліотеці підготовлена книжкова виставка літератури «Сила України в її соборності!» (читальний зал № 1 – 109 аудит.). На виставці представлені видання, які яскраво розкривають складний і тернистий шлях становлення Української держави в 1917-20-х роках XX століття, простежують розвиток демократичних та державотворчих ідей, розглядають шляхи розбудови соборної України у сучасних умовах, історію створення її державних символів.

Також пропонуємо переглянути віртуальну виставку «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» та віртуальну стінгазету «День Соборності: мовою фактів і документів», створені бібліотекою в попередні роки.